Fortuna wil door met Laursen, Donkor en Amiot

Jacky Donkor. © Pro Shots -Thomas Bakker

Als het aan Fortuna ligt spelen komend seizoen ook Nikolai Laursen, Jacky Donkor en Gregoire Amiot voor de club.

Tim Geurts

Alle drie de spelers hebben overtuigd tijdens de oefenstage en daarom gaat de club proberen het drietal vast te leggen, zo bevestigt technisch manager Sjoerd Ars.

Anderlecht

Wie komend seizoen zeker niet voor Fortuna speelt is Elvis Mehanovic. Hij was de afgelopen tijd ook op een oefenstage, maar Fortuna heeft laten weten niet met de aanvaller van Anderlecht in zee te willen.

In het geval van Jonathan Benteke is er nog geen duidelijkheid. De Sittardenaren hebben besloten de testspeler die tegen Aris Thessaloniki vorige week nog twee keer scoorde, nog een weekje langer op proef te houden.

Nieuwe spelers

Met het aantrekken van Felix Passlack, Rasmus Karjalainen, Patrick Raitanen, Adnan Ugur en de vermoedelijk snel aansluitende - middenvelder van Valencia - Alex Carbonell zou het aantal nieuwe spelers met Laursen, Donkor en Amiot op acht uitkomen. De geruchten rond Joe Ledley blijven verder onverminderd gonzen, al is de verwachting in Sittard nog steeds dat de 77-voudig international van Wales - die een beduidend hoger salaris gewend is dan Fortuna kan bieden - niet gaat komen.

Rond José Rodriguez zijn nog geen ontwikkelingen. De Spanjaard die afgelopen seizoen voor Fortuna uitkwam wil nog steeds graag ook komend seizoen voor Fortuna spelen en ook de Sittardenaren willen dolgraag door met Rodriguez. „Maar in dit geval zijn we niet afhankelijk van twee, maar drie partijen” aldus Sjoerd Ars. Die daarmee doelt op het feit dat Rodriguez voorlopig nog vastligt bij Mainz.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal