Met overlijden Van Pol komt einde aan vervolging

Print
Met overlijden Van Pol komt einde aan vervolging

Afbeelding: Fotografie Kuit

Merum / Swalmen / Roermond / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Met het overlijden van Piet van Pol op de dag dat de Hoge Raad uitspraak zou doen in zijn strafzaak komt over enige tijd een einde aan de vervolging van de Roermondse projectontwikkelaar. De Hoge Raad zal dinsdag geen uitspraak meer doen.

Van Pol overleed in de nacht van maandag op dinsdag. De Hoge Raad heeft dat van zijn advocaat vernomen en heeft om een akte van overlijden gevraagd, zegt een woordvoerster van de hoogste Nederlandse rechter. Zolang dat er niet is, wil ze alleen in algemene zin kwijt dat de Hoge Raad het Openbaar Ministerie niet-ontvankelijk verklaart indien een verdachte overlijdt. Dat gebeurt dan later, in een formele uitspraak.

In de praktijk betekent dit dat het OM Van Pol niet meer kan vervolgen en tevens dat de uitspraak van het gerechtshof Den Haag niet wordt uitgevoerd. Van Pol werd in 2017 veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van negen maanden en een boete van 40.000 euro voor het omkopen van de Roermondse wethouder Jos van Rey.

Die krijgt dinsdag om 12.30 uur te horen wat het oordeel van de Hoge Raad in zijn zaak is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf 1,04 per week.

Bekijk de aanbieding →