Waarom je als zwangere vrouw prima op zuipvakantie kunt gaan

Print
Waarom je als zwangere vrouw prima op zuipvakantie kunt gaan

Afbeelding: Peter Schols

BLOG - Als je dit leest, zit ik op mijn steeds dikker wordende derrière op Mallorca. Zuipvakantie in El Arenal. As asual.

Alweer voor de vijfde keer trek ik met vriendinnen naar Mallorca voor een verjongingskuur. Even weer achttien; uitslapen, ’s middags hangen op het strand en toepen in het Megapark, ’s avonds eten en dan naar de Bierkönig. Vier dagen lang uit je plaat gaan op liedjes als Für die Ewigkeit van Mickie Krause, Megapark-shirts verzamelen, telefoons verliezen en vooral: heel. veel. drinken.

Voordat de stoom bij de foetusbescherming en moedermaffiosi uit hun oren komt: ik drink niet. Geen druppel. Ik lig ook niet in de brandende zon aan mijn kleurtje te werken. Dat heeft toch geen zin.

Luieruitslag

Natuurlijk was het voor mijn vriendinnen, maar ook voor mij even wennen toen bleek - de vakantie was allang geboekt - dat ik zwanger ben. Geen ginto’s drinken op Mallorca: het is toch een beetje als trainen voor een belangrijke wedstrijd en niet worden opgesteld. Toch ga ik heel zwanger en heel bewust mee met mijn vriendinnen, wetende dat het weekend er dit jaar anders uitziet.

Die ene vakantie waarbij er nog geen zorgen zijn over darmkrampjes, tandjes die doorkomen en luieruitslag: het is mij veel waard. Nog even draait het leven om mijn behoeftes. En één van die behoeftes is tijd doorbrengen met vriendinnen. Meiden die ik al járen ken en met wie ik alle hoogtepunten deel. Mijn zwangerschap, maar ook de toekomstige bruiloft van één van hen. Ik zou het weekendje, waarbij we de ongetrouwde status van haar vieren, voor geen goud willen missen.

Juan

Daarbij heeft het zo zijn voordelen om heel bewust die vier dagen te beleven. Overgeven in een restaurant door overmatig alcoholgebruik? Een kater? Dit jaar niet. Ook geen halvegare foto’s genomen in een toestand veroorzaakt door eerdergenoemd alcoholgebruik. In plaats daarvan breng ik mijn vriendinnen iedere ochtend nauwkeurig verslag uit van de avond ervoor en behoed ik hen een hele tray zonnebrillen te kopen van Juan op het strand. Daarnaast zorg ik dat Duitsers onze bierpullen niet verwarren met hun eigen lege exemplaren en zorg ik dat mijn vriendinnen wakker worden in hun eigen bed. In redelijke gezondheid en zonder tattoos, kneuzingen en gescheurde kniebanden.

Of ik met deze vakantie een fase afsluit? Nee. Ik oefen alleen voor een volgende fase. Raken mijn vriendinnen niks kwijt, breken ze geen benen en behoed ik hen voor stommiteiten met verregaande gevolgen? Dan ben ik klaar voor het moederschap.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen