Rotterdamse raad stemt over gebiedsverbod Madonna tijdens Songfestival

Print
Rotterdamse raad stemt over gebiedsverbod Madonna tijdens Songfestival

Madonna tijdens het Songfestival. Afbeelding: REUTERS

Een opvallende stemming vandaag in de Rotterdamse gemeenteraad. De volksvertegenwoordigers mochten zich buigen over een motie waarin staat dat Madonna een gebiedsverbod krijgt in de Maasstad tijdens het Songfestival. Er was maar één persoon die voorstemde: Maurice Meeuwissen van de PVV, die hem ook indiende.

Madonna kwam na het afgelopen Songfestival onder vuur te liggen. Haar optreden tijdens het liedjesfestijn was verre van zuiver. Daarom verzuchtte de Nederlandse puntengever Emma Wortelboer live tijdens het festival onder toeziend oog van heel Europa: ,,Thank god for Madonna’s autotune.”

Vlag

Dat is echter niet de reden waarom het college wordt verzocht Madonna te weren. De Queen of Pop droeg tijdens het festival namelijk ook een Palestijnse vlag.

Volgens Meeuwissen is de zangeres daarom een te groot risico voor de openbare orde en veiligheid. De raad kon zich echter totaal niet vinden in zijn voorstel. De motie werd met een grote meerderheid weggestemd en Meeuwissen was zelfs de enige die voor zijn eigen voorstel stemde.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen