Plan voor nieuwe natuur ten zuiden van Susteren

Print
Plan voor nieuwe natuur ten zuiden van Susteren

IJzerenbos. Afbeelding: Archief De Limburger/René Corten

Susteren -

Ten zuiden van Susteren wordt tussen de natuurgebieden ’t Hout en het IJzerenbos de komende jaren ingezet op nieuwe natuur.

Natuurmonumenten, Watermaatschappij Limburg en de gemeente Echt-Susteren slaan de handen ineen om dit te realiseren. Daardoor hopen de partijen ieder hun eigen doelstellingen voor het gebied te kunnen bewerkstelligen.

Totaalplan

Voor Natuurmonumenten ontstaat zo een aaneengesloten natuurgebied, WML krijgt door de nieuwe percelen meer ruimte voor waterwinning en de gemeente Echt-Susteren kan inzetten op toerisme en recreatie door bijvoorbeeld nieuwe fietsroutes in ‘Het smalste stukje Nederland’. De komende maanden wordt een totaalplan ontwikkeld, waarmee ook meer duidelijkheid komt over de kosten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen