Bewustwording door ‘Heel Leudal gezond’ op gang gebracht

‘Heel Leudal gezond’ heeft volgens de initiatiefneemsters een stukje bewustwording op gang gebracht in Leudal. © Getty Images

Het project ‘Heel Leudal gezond’ is na zes weken officieel ten einde. Achter de schermen gaat de challenge via de facebookpagina gewoon door. Dit vanwege de positieve reacties van de deelnemers.

Vera Feltges

Het project is een idee van Els Bruijnen in samenwerking met Leonie Backus. „Inmiddels kunnen we de balans opmaken en ik denk dat we met een goed gevoel terug kunnen kijken op de afgelopen zes weken. Meer dan honderd mensen hebben deelgenomen aan de Facebookgroep Heel Leudal gezond, waarvan een deel echt heel actief”, laat Bruijnen weten. „De mensen die actief meegedaan hebben in de groep, hebben mooie resultaten behaald. In ieder geval is iedereen bewuster geworden van zijn of haar gedrag, en waar verbeteringen mogelijk waren. Zo zijn mensen meer gaan bewegen, beter gaan eten en er zijn zelfs mensen gestopt met roken. Wat vooral heel leuk was, is dat mensen elkaar steunen en helpen in zo’n groep”, vult Backus aan. Inmiddels hebben diverse verenigingen, wandelclubs en andere sportactiviteiten zich gemeld voor samenwerking. „Het heeft dus echt iets los gemaakt in de gemeente. Er is een stuk bewustwording op gang gekomen en dat was ons doel”, besluit Bruijnen. In het najaar krijgt het gezondheidsproject in Leudal een vervolg in een andere vorm. Tot die tijd blijven de initiatiefnemers actief met het project via de Facebookgroep.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal