Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch mag uitbreiden met terraszaal

Print
Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch mag uitbreiden met terraszaal

Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Afbeelding: De Limburger / Rob van Deurzen

Herkenbosch -

Roerdalen geeft Kasteel Daelenbroeck - ondanks enkele negatieve adviezen - toestemming voor de uitbreiding met een terraszaal op de plek van het huidige buitenterras in de monumentale voorburcht.

Een meerderheid van de gemeenteraad - alleen de VVD stemde tegen - schaarde zich tijdens de laatste raadsvergadering uiteindelijk achter het voorstel van het college. Met de toestemming tot uitbreiding wordt afgeweken van de adviezen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, de Provincie Limburg en de Omgevingscommissie, die eerder een negatief advies afgaven.

Levensvatbaarheid

Roerdalen is echter van mening dat de uitbreiding van Daelenbroeck een belangrijke bijdrage levert aan de ontwikkeling van de gemeente op economisch, toeristisch en recreatief gebied. „Bovendien wordt de levensvatbaarheid van het monumentale gebouw vergroot door het creëren van een verbeterde functionaliteit en belevingswaarde”, zo stelt verantwoordelijk wethouder Eugenie Cuijpers.

De nieuwbouw komt aan de achterzijde van het uit de veertiende eeuw daterende kasteel. Voor de uitvoering van het ontwerp - waarin ook een extra bruggetje is opgenomen - dient de aanwezige gracht een stuk verlegd te worden. Het streven is om de nieuwe terraszaal nog voor Pasen 2020 in gebruik te kunnen nemen, zo laat bedrijfsleider Ger Meijers weten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen