Cittaslow partnercertificaat voor Stichting 5x Beringen Internationaal

Print
Cittaslow partnercertificaat voor Stichting 5x Beringen Internationaal

Burgemeester Delissen overhandigt het certificaat aan Frank Kessels van Stichting 5x Beringen Iternationaal. Afbeelding: Facebook gemeente Peel en Maas

Beringe -

Burgemeester Delissen heeft zaterdag het Cittaslow partnercertificaat overhandigd aan Stichting 5x Beringen Internationaal. Hiermee is de Beringse stichting de achtste Cittaslow partner.

Omdat de Stichting 5x Beringen Internationaal zich actief inzet voor de onderlinge samenhang en leefbaarheid in Beringe en om hun cultuur en tradities tot zelfs over de landsgrenzen uitdraagt, kregen ze het partnercertificaat overhandigd. De stichting staat synoniem voor naoberschap, lokale eigenheid en maatschappelijke betrokkenheid. Cittaslow is een internationaal keurmerk voor gemeenten met minder dan 50.000 inwoners die aandacht hebben voor leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit. Peel en Maas is in maart 2018 als tiende gemeente van Nederland opgenomen als lid van het Cittaslow netwerk. Het keurmerk stimuleert haar partners om verantwoordelijkheid te nemen voor de ontwikkeling van de gemeente met aandacht voor het authentieke.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen