Medische problemen

Bospop rekent op komst Sting ondanks stemproblemen

Print
Bospop rekent op komst Sting ondanks stemproblemen

Vorige week trad Sting nog op in Boedapest. Afbeelding: EPA

/ Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

De organisatoren van Bospop in Weert gaan ervan uit dat het concert van Sting komende zondag gewoon doorgaat.

Sting staat gepland als afsluiter van het driedaagse festival in Midden-Limburg. De voormalige zanger van The Police moest afgelopen maandag echter een optreden op een jazzfestival in de Belgische stad Gent op doktersadvies afzeggen.

Lees ook:Hilarisch: Bospop-medewerkers doen pitstop bij scootmobilist

Volgens Bospop-directeur Peter Verkennis heeft de zanger stem- en keelproblemen en wordt hij dinsdag opnieuw medisch onderzocht. „We maken ons vooralsnog geen zorgen”, zegt Verkennis. „We gaan er vanuit dat er één concert is afgezegd om de rest van de toer te kunnen laten doorgaan.”

Sting is momenteel op tournee door Europa en zal volgens het concertschema woensdag optreden in München en donderdag in Stuttgart. Ook de organisatoren van die twee concerten gaan er vanuit dat de Britse zanger gewoon op het podium verschijnt.

Bospop had eind juni al een tegenvaller toen Snow Patrol liet weten niet naar Weert te kunnen komen vanwege medische redenen. De Noord-Ierse/Schotse band stond als belangrijkste act van de eerste festivaldag gepland. Organisator Mojo kon toen snel Toto als vervanger presenteren.

Moeilijk

Volgens Verkennis hebben Bospop en Mojo geen vervanger achter de hand voor het geval Sting toch nog afzegt voor zondag. „Dat moeten we dan alsnog bekijken. Maar ik vrees dat het dan een moeilijk verhaal gaat worden. Want veel bands die aan het toeren zijn, hebben hun agenda vol en andere bands zijn alweer thuis. Dat we Toto zo snel konden vastleggen, was eigenlijk een toevalstreffer. Als Sting zijn optreden cancelt, zal het heel moeilijk worden om een artiest of band van gelijke statuur te vinden.”

Bospop begint aanstaande vrijdag en duurt tot en met zondag.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen