Parade Mundial toont hoe de hele wereld feest viert

Print
Parade Mundial toont hoe de hele wereld feest viert

Loïs Notten en haar hofdames. Afbeelding: Jo Dohmen

Elsloo -

De eerste editie van Parade Mundial in Elsloo vindt plaats op zaterdag 13 juli. Dit festival is de opvolger van het tweejaarlijkse Carnaval Mundial. Doel is ‘om Elsloo en omstreken kennis te laten maken met hoe de hele wereld feest viert’.

Het feest begint om 16.30 uur als de wereldmarkt wordt geopend op het plein bij de oude kerk. Voorafgaand aan de Parade (15.30 uur) treden drie deelnemende groepen op het bij de verzorgingshuizen Aelserhof en La Famille. Onder aanvoering van zomerkoningin Lois Notten zal een bonte parade van 21 groepen uit allerlei verschillende windstreken en culturen door de oude historische dorpskern van Elsloo trekken. De parade trekt, na de opening om 18.00 uur, door de Raadhuisstraat, Dorpstraat, Op de Berg, Julianastraat en de Schoolstraat. Na de parade trekken de artiesten langs de verschillende plaza’s, die allemaal hun eigen thema hebben. DJ’s en orkesten zorgen voor sfeer tussen en na de optredens. De buitenoptredens stoppen om 01.00 uur. Daarna is er nog een grote afterparty in disco Mondial.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen