Fotoalbums

Fotoalbumfabrikant Henzo Haelen failliet

Print
Fotoalbumfabrikant Henzo Haelen failliet

Fotoalbums bij Henzo. Afbeelding: archieffoto Peter Schols

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt / Haelen -

Fotoalbumfabrikant Henzo uit Haelen is dinsdag door de rechtbank Limburg failliet verklaard.

Dat is nodig om een geschikte overnamekandidaat te vinden, stelt curator Balder Lamers. Volgens hem is de kans „heel groot” dat die gevonden wordt en de vijftien werknemers hun baan houden. De eigenaar heeft het faillissement dan ook zelf aangevraagd.

Crisis

Ooit werkten er honderden mensen bij Henzo. Mede door de crisis moest het bedrijf de afgelopen jaren van steeds meer mensen afscheid nemen. Ook werden fabrieken samengevoegd en een deel van de productie verplaatst van Polen naar China. Geld om reclame te maken „voor het mooiste digitale systeem om foto’s te maken” ontbrak, waardoor veel mensen dat niet wisten, zei directeur Ad Out destijds in De Limburger.

In 2008 ging de fotoalbumfabrikant al eens failliet en maakte daarna, na ontslag van 25 werknemers, weer een doorstart. Henzo heeft meer dan zestig jaar bestaan.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →