Heuvellandgemeenten verlengen JOGG-contract met drie jaar

Print
Heuvellandgemeenten verlengen JOGG-contract met drie jaar

Afbeelding: ANP XTRA

Vijlen / Lemiers / Vaals / Camerig / Holset / Mamelis / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland / Withuis / Rijckholt / Bergenhuizen / Terlinden / Banholt / Bemelen / Margraten -

De vijf heuvellandgemeenten Eijsden-Margraten, Meerssen, Vaals, Valkenburg en Gulpen-Wittem blijven samenwerken onder de vlag JOGG Heuvelland (Jongeren Op Gezond Gewicht). De tweede fase van JOGG Heuvelland loopt tot april 2022.

JOGG is de beweging waarbij de gehele gemeente zich inzet om gezond eten, gezond drinken en bewegen voor jongeren gemakkelijk en leuk te maken. Het doel van JOGG is om een gezonde leefstijl onder jongeren te promoten en de gezonde keuze de makkelijke en normale keuze te maken.

Sinds de start van JOGG Heuvelland drie jaar geleden is gewerkt aan het realiseren van een gezonde omgeving rondom het kind. Dat heeft concrete resultaten opgeleverd zoals het realiseren van watertappunten op de basisscholen. Voor de komende drie jaar richt het project zich met name op de doelgroep 0-4 jarigen.

De verlenging van JOGG gaat gepaard met een nieuw gezicht. JOGG regisseur Kim Adriaens draagt het stokje over aan Laura Spauwen. Laura Spauwen werkt al geruime tijd als gezondheidsbevorderaar bij de GGD Zuid-Limburg.