Domper voor Netflix: Friends verdwijnt en gaat naar concurrent HBO Max

Print
Domper voor Netflix: Friends verdwijnt en gaat naar concurrent HBO Max

Joey, Chandler, Rachel en Monica in Friends. Afbeelding: NBC

De serie Friends zal volgend jaar niet meer op streamingdienst Netflix te zien zijn. De komedie over zes vrienden in New York zal dan verhuizen naar HBO Max, de nieuwe streamingdienst van studio Warner.

Dat meldt The Hollywood Reporter. Friends liep tussen 1994 en 2004 tien seizoenen. De serie maakte van de zes hoofdrolspelers, onder wie Jennifer Aniston, Courtney Cox en David Schwimmer, wereldsterren. De laatste paar jaar verdiende het zestal het recordbedrag van een miljoen dollar per aflevering.

Er gingen al langer geruchten de ronde dat Friends van Netflix zou verdwijnen. In december vorig jaar verwees de Amerikaanse streamingdienst die geruchten naar het rijk der fabelen. Nu moet Netflix na ruim vier jaar toch afscheid nemen van een van zijn grootste klappers.

Tientallen prijzen

Friends geldt als een van de beste Amerikaanse komedieseries van de afgelopen decennia en won tientallen prijzen, waaronder een Emmy en een Golden Globe. Al jaren wordt gespeculeerd over een mogelijke reünie.

David Crane en Marta Kauffman, de bedenkers van de serie, sloten eerder echter al uit dat er een reboot zou komen. ,,Dat gaat niet gebeuren. Nooit”, zei Crane eerder. ,,Het was een gelukkig einde. Daarom wil je het gewoon niet meer zien.”

HBO Max

Friends verschijnt in het voorjaar van 2020 exclusief op HBO Max, een uitgeklede variant van HBO Go. Hierop verschijnt alle content van HBO, maar ook van Warner Bros., New Line, DC Entertainment, CNN, TNT, TBS, truTV, The CW, Turner Classic Movies, Cartoon Network, Adult Swim, Crunchyroll, Rooster Teeth, Looney Tunes en meer.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →