In Memoriam

Jeu Dijk (83) overleden: de kleine grote kruidenier op Sint Pieter

Print
Jeu Dijk (83) overleden: de kleine grote kruidenier op Sint Pieter

Jeu Dijk. Afbeelding: Roger Dohmen

Maastricht / Itteren -

Jeu Dijk, de voormalige uitbater van het supermarktje van 56 vierkante meter op de Lage Kanaaldijk op Sint Pieter, is afgelopen zondag op 83-jarige leeftijd overleden.

Twee jaar geleden, na 67 werkzame jaren, sloot hij de winkel die hij samen met zijn drie jaar jongere vrouw Jackie jarenlang had bestierd. Samen waren ze 109 jaar in touw geweest.

Blauwe stofjas

Jeu Dijk begon op zijn veertiende met werken. Hij zette een groothandel in koffie en toebehoren op en was altijd herkenbaar aan zijn blauwe stofjas als hij klanten van Maastricht tot Heerlen kwam bevoorraden. In zijn jonge jaren leidde hij als gekend volleybalcoach VC Maastricht en Petrus en Paulus in Schaesberg naar de eredivisie.

Jackie en Jeu waren een begrip. Niet alleen op Sint Pieter maar tot aan Hilversum toe, met name in de jaren dat de Amstel Gold Race voor de deur finishte. Op de stoep voor de zaak tapten wielrenners en televisiemensen koffie, Mart Smeets werd voor de uitzending in de badkamer geschminkt.

De uitvaart van Jeu Dijk is zaterdag om 11.00 uur in de kerk van Sint Pieter op de Berg.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen