Steden bieden Songfestival-bidbooks aan in Hilversum

Print
Steden bieden Songfestival-bidbooks aan in Hilversum

Utrecht levert het bidbook aan per fietskoerier. Afbeelding: AD

De steden die zich kandidaat stellen voor de organisatie van het Eurovisiesongfestival in 2020, bieden woensdag hun bidbook aan in Hilversum. Ze doen dat elk op geheel eigen wijze. Zo gaven Jaarbeurs-directeur Jacqueline Bakker en wethouder Klaas Verschuure op het Domplein het bidbook van Utrecht mee aan een fietskoerier.

De fietskoerier wordt uitgezwaaid onder de klanken van een aantal songfestivalliedjes die stadsbeiaardier Malgosia Fiebig op het carillon van de Domtoren speelt. Er heerste aanvankelijk nog onzekerheid of Utrecht wel mee zou doen. Zo zei SP’er Tim Schipper eerder in het AD dat hij geen zin heeft om veel geld in de organisatie van het songfestival te steken.

Lees ook:Maastrichtse Songfestival-delegatie onderweg naar Hilversum

Andere steden stuurden net als Maastricht een zware bestuurlijke delegatie: burgemeester Ahmed Marcouch van Arnhem neemt de moeite voor deze korte ceremonie zijn gezicht te laten zien. Rotterdam is er met verantwoordelijk cultuurwethouder Said Kasmi. Den Bosch biedt - zoveel is al duidelijk - in ieder geval hét gebakje van de stad aan: Hilversum wordt getrakteerd op een verse Bossche Bol.

De gekozen gaststad wordt in augustus bekendgemaakt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen