Vitesse wijkt uit als Arnhem het Songfestival krijgt

Print
Vitesse wijkt uit als Arnhem het Songfestival krijgt

Afbeelding: ANP

Vitesse voetbalt komend seizoen de laatste drie competitieduels en eventuele play-offwedstrijden mogelijk niet in de GelreDome. Dat zal gebeuren als het stadion decor is voor het Eurovisie Songfestival.

Arnhem is een van de kandidaten om het evenement te organiseren. Dat zou dan in de GelreDome zijn dat daarvoor acht weken beschikbaar moet zijn.

Eenmalige kans

„Onze eerste reactie was: natuurlijk gaan wij niet buiten GelreDome spelen”, zegt algemeen directeur Pascal van Wijk op de website van de club. „Aan de andere kant beseffen we ook dat het een unieke en eenmalige kans is die voorbij komt voor onze stad en onze regio. Daarom zijn we de gesprekken aangegaan. Ons uitgangspunt is vanaf het begin heel duidelijk geweest: alleen onder bepaalde voorwaarden zijn we bereid in te stemmen.”

Van Wijk wacht nu de toewijzing af. „Dan moeten we concreet aan de gang met het scenario van het tijdelijke stadion.” Dat zou naast het GelreDome moeten verrijzen.

Woensdag leveren de steden die interesse hebben in het Songfestival hun bidbook in. Ook Maastricht is kandidaat en aanwezig bij de overhandiging in Hilversum.

De Straat op met Jay aflevering 3 Songfestival. Video: De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen