Onduidelijkheid over voortbestaan vrouwenteam Watersley

Print
Onduidelijkheid over voortbestaan vrouwenteam Watersley

Tjarco Cuppens. Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Het is onduidelijk of de vrouwenwielerploeg Mexx-Watersley volgend jaar nog bestaat. Volgens ploegleider Tjarco Cuppens stopt het team ermee, maar Watersley-eigenaar Joop Petit weerspreekt dat.

Cuppens stelt dat het team eind dit seizoen wordt opgeheven, omdat het niet lukt om een UCI-status te verwerven. ,,Op dit moment zijn er geen sponsors om de stap omhoog te maken.”

Springplank

Volgens Petit ligt het anders. ,,Cuppens en zijn collega Glenn Crauwels stoppen weliswaar en sponsor Mexx wellicht ook, maar er blijft gewoon een vrouwenteam bestaan. Het team valt onder de vereniging Watersley Race and Development en dat gaat door. Cuppens wilde er een UCI-team van maken, maar wij willen ons richten op opleiden en een springplank zijn voor rensters naar een UCI-ploeg.”

Tien landen

Bovendien wil Petit vooral jonge rensters uit de regio opleiden. ,,En op dit moment zitten er meiden uit tien verschillende landen in de ploeg.” Volgens Petit staan er nieuwe ploegleiders klaar, maar hij wil nog geen namen geven. Ook komt er een intensieve samenwerking met een bestaande UCI-ploeg. ,,Maar ook daar kan ik nu nog niks over zeggen.” Enkele rensters zouden al hebben aangegeven te blijven bij de ploeg.