Arnhem wil per bus Songfestival veroveren in Hilversum, maar belandt in file

Print
Arnhem wil per bus Songfestival veroveren in Hilversum, maar belandt in file

De Arnhemse bus Afbeelding: De Gelderlander / Rinus Baak

Een delegatie onder leiding van de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch is woensdagmorgen per bus naar Hilversum afgereisd om het Eurovisie Songfestival binnen te slepen.

Arnhem wil het internationale liedjesfestijn volgend jaar naar GelreDome halen en overhandigt (evenals Maastricht) woensdag in Hilversum het bidboek dat de publieke omroep er van moet overtuigen dat de Gelderse hoofdstad daarvoor dé plek is.

De reis werd echter bemoeilijkt door een file op de A1. Die maakt het ongewis of het lukt om het bidboek, zoals vereist, voor 12.00 uur in te leveren. Volgens Arnhems wethouder Hans de Vroome kan Arnhem uitstel krijgen tot 12.15 uur, maar voor de zekerheid wordt het document alvast digitaal aangeleverd.

Lees ook: LIVE: ‘Songfestival-steden’ bieden bidbook aan

Één hobbel...

Er zou eigenlijk één hobbel resteren voor Arnhem: het stadion moet acht weken beschikbaar zijn, maar voetbalclub Vitesse moet er ook spelen. Daarom heeft de gemeente voorgesteld het voetbalveld in GelreDome naar buiten te schuiven en van tijdelijke tribunes te voorzien. Vitesse kan dan zijn wedstrijden buiten afwerken, terwijl binnen de opbouw van het songfestival doorgaat. De voetbalclub geeft woensdagochtend aan mee te willen werken aan dit plan. En het is onduidelijk wie de kosten ervan moet betalen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen