Eerste wedstrijd Fortuna verplaatst naar zondagavond

Print
Eerste wedstrijd Fortuna verplaatst naar zondagavond

Afbeelding: ANP

Sittard -

Fortuna Sittard zal het nieuwe seizoen in de eredivisie beginnen op een zondagavond. De uitwedstrijd op 4 augustus tegen AZ wordt verplaatst van kwart voor vijf naar acht uur. Het wordt de eerste keer dat een duel uit de eredivisie op zondag op dat tijdstip plaatsvindt.

„Clubs die Europees voetbal spelen hebben de mogelijkheid hun wedstrijd naar de zondagavond te verplaatsen”, meldt de KNVB woensdag.

Weerstand

Eerder wilde de KNVB elke week een duel op zondagavond maar dat voorstel stuitte op veel weerstand. De voetbalbond besloot daarop het late tijdstip op zondag te gebruiken als back-up. „We hebben dit afgesproken met alle clubs om de kwaliteit van de eredivisie te verbeteren. De verplaatsing naar het zondagavondtijdstip wordt per keer bekeken en de keuze wordt gemaakt op basis van sportieve gronden.”

AZ speelt donderdag 1 augustus de voorronde van de Europa League en wilde daarom later voetballen op zondag. FC Utrecht - ADO Den Haag wordt nu gespeeld om 16.45 uur, het oorspronkelijke tijdstip van de wedstrijd in Alkmaar.