Vijftien maanden cel voor veroorzaker dodelijk ongeval op brug bij Wanssum

Print
Vijftien maanden cel voor veroorzaker dodelijk ongeval op brug bij Wanssum

Afbeelding: ANP XTRA

Wanssum -

De 28-jarige Daniel C. is veroordeeld tot vijftien maanden cel voor het veroorzaken van de dodelijke aanrijding op de Koninginnebrug tussen Wanssum en Well op 2 december 2016. Daarbij kwam een vrouw uit Venray om het leven.

De rechtbank rekende het de uit Polen afkomstige C. ernstig aan dat hij onder invloed van drank met zijn auto de weg op ging en daarbij volgens diverse getuigen zeer roekeloos andere auto’s bleef inhalen. Bij zo’n inhaalactie op de brug ging het uiteindelijk mis. Ook droeg C. geen bril of lenzen, terwijl hij een beperkt zichtvermogen heeft. Volgens de rechtbank heeft zijn gedrag immense gevolgen voor nabestaanden die de rest van hun leven hun echtgenote, moeder, dochter en zus moeten missen.

Gewoonte

C. mag bovendien de komende vier jaar geen voertuig besturen, omdat zijn rijstijl volgens de rechtbank een gewoonte leek.

C., die twee weken geleden spijt uitte voor zijn rijgedrag, zegt zich niks te herinneren van het incident. Na het ongeluk bleek hij twee keer meer gedronken te hebben dan wettelijk is toegestaan. De advocaat van C. stelde tijdens de behandeling van de zaak dat hij vóór de alcoholcontrole een infuus had gehad dat er mogelijk voor had gezorgd dat het alcoholgehalte in zijn bloed hoger was. Volgens een toxicoloog was echter eerder het tegendeel waar, omdat reguliere medicijnen via een infuus het bloed juist verdunnen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen