Heerlens kunstwerk ReCycle komt er definitief, compleet of niet

Print
Heerlens kunstwerk ReCycle komt er definitief, compleet of niet

Zo komt het kunstwerk in De Kweekvijver er uit te zien. Afbeelding: collage John Smits

Heerlen / Hoensbroek -

Projectgroep ‘Fiets ‘m erin, in de Kweekvijver’, heeft een definitieve ‘go’ gegeven voor de plaatsing van het kunstwerk in De Kweekvijver. Al ontbreken wel nog de benodigde wielen.

De projectgroep heeft een filmpje online geplaatst waarin wethouder Jordy Clemens ze symbolisch het eerste fietswiel aanbiedt. Het kunstwerk bestaat uit 350 fietswielen en is een kopie van het beeld Globe Recycle van kunstenaar Rachid Assiraj. De afgelopen weken zijn er al flink wat fietswielen bijeengebracht: 220. „Schoon GMS, Rd4 en verschillende fietswinkels sparen met ons mee”, vertelt één van de initiatiefnemers Paul Höppener aan De Limburger. „We hebben als projectgroep een definitief go gegeven. Ook als we niet voldoende wielen binnenkrijgen zal iedereen dat weten want dan zetten we op 14 augustus het onvoltooide beeld in De Kweekvijver.”

De officiële opening staat gepland op vrijdag 16 augustus. Mensen die fietswielen willen inleveren kunnen dit doen bij de achteringang van het Bernardinuscollege aan de Sint Franciscusweg. Daar is het inzamelpunt en zal ook het beeld gemaakt worden. „Van maandag 29 juli tot en met zaterdag 3 augustus gaan we de wielen klaarmaken. De week daarop gaan we starten met de opbouw van het kunstwerk.”

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen