Rechtbank

Verdachte van aanslag op huis politieman Horst blijft vast

Print
Verdachte van aanslag op huis politieman Horst blijft vast

Een vuurwerkstaaf Cobra 6. Afbeelding: ANP

Horst / Blitterswijck -

De man (27) uit Blitterswijck die ervan verdacht wordt vuurwerk in en bij het huis van een politieman uit het basisteam Horst te hebben gegooid, blijft in voorarrest. Dat besloot de rechtbank in Roermond woensdag. Justitie verdenkt de twintiger onder meer van poging tot doodslag.

Zijn advocaat Misja Geeratz verzocht de rechtbank tijdens de pro-formazitting de voorlopige hechtenis op te heffen. Hij vermoedt dat poging doodslag niet zal worden bewezen en de uiteindelijk opgelegde straf niet hoger uitvalt dan zijn cliënt al in voorarrest zit. Dat is nu ongeveer één jaar.

Baksteen

De verdachte werd vorig jaar juli opgepakt nadat op een baksteen zijn DNA was gevonden. Daarmee was op 12 februari het vuurwerk naar binnen gegooid bij de agent aan de Wittenhorststraat. De verdachte ontkende eerder al dat hij het vuurwerk heeft gegooid. Eveneens ontkende hij toen tijdens kerst 2017 de voordeur van dezelfde woning met vuurwerk te hebben vernield.

Stalking

De man wordt eveneens verdacht van het stalken van zijn ex-vriendin. Hij zou haar maandenlang hebben lastiggevallen nadat ze bij de politie een belastende verklaring had afgelegd over de gebeurtenissen met het vuurwerk.

De rechtbank ging niet mee in het verzoek van de raadsman en ziet voldoende bewijs de twintiger vast te houden. De inhoudelijke behandeling staat gepland in september.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen