Schuurs uitgeschakeld in kwartfinales op Wimbledon

Print
Schuurs uitgeschakeld in kwartfinales op Wimbledon

Demi Schuurs en Anna-Lena Grönefeld. Afbeelding: AFP

Dubbelspecialiste Demi Schuurs heeft zich op Wimbledon niet voor de eerste keer weten te plaatsen voor de halve eindstrijd van een grandslamtoernooi.

De 25-jarige Nieuwstadtse was samen met haar Duitse partner Anna-Lena Grönefeld niet opgewassen tegen het als tweede geplaatste Tsjechische duo Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova: 6-2 7-6.

Schuurs en Grönefeld stonden voor het eerst samen in de kwartfinale van een grand slam. Eerder dubbelde de Nederlandse met de Belgische Elise Mertens. Met haar bereikte ze bij de US Open in 2018 de laatste acht.

Service

Het Nederlands-Duitse koppel, als achtste geplaatst in Londen, kreeg in de eerste game al een breakpoint tegen, maar herstelde het net op tijd. Op de Tsjechische service konden Schuurs en Grönefeld in de eerste set niets inbrengen. In de tweede set ging het een stuk beter en kreeg het duo zelfs setpoints. In de tiebreak won het sterke Tsjechische koppel echter alsnog.

Schuurs kan nu naar huis. Eerder werd ze al samen met Jean-Julien Rojer vroegtijdig uitgeschakeld in het gemengd dubbelspel.