Tuur Thissen maakt omslag: nu directeur van hulpinstelling

Print
Tuur Thissen maakt omslag: nu directeur van hulpinstelling

Vanaf links: premier Rutte, Micha Vermaat, Tuur Thissen en Tof Thissen. Afbeelding: Peter Schols

Roermond -

,,Tuur, het is je gelukt.” Met die woorden feliciteerde de Roermondse UWV-topman Tof Thissen zijn zoon, die na een jarenlange zware cocaïneverslaving directeur is geworden van Zero & Sano, een instelling die verslaafden helpt terug te keren in de maatschappij.

Bij de officiële opening van het zogeheten safehouse in Amersfoort was woensdag ook Mark Rutte aanwezig. De premier is sinds 2002 bevriend met Tof Thissen - destijds politicus. Hij heeft Tuur in 2014 voor het eerst ontmoet bij diens vader en heeft Tuurs verslaving en genezing sindsdien van nabij gevolgd.

Lees ook: Afgekickte Tuur strikt Mark Rutte

,,Een mailtje van Tuur en mij was genoeg voor Mark om ja te zeggen op de uitnodiging”, zei de trotse vader Tof. Rutte zegt dat hij onder de indruk is geraakt van het verhaal van Tuur, zeker nadat hij hem in 2014 een lift heeft gegeven in zijn Saab. De premier zette Tuur toen af bij het safehouse waar hij destijd onderdak had gevonden.

Geboorteplaats

Tuur Thissen wil het liefst ook een safehouse in zijn geboorteplaats openen, waar hij nog steeds staat ingeschreven. ,,Dat gaat er zeker komen. Er is een grote behoefte aan deze voorzieningen, ook in Roermond. Want je brengt echt herstel”, heeft Tuur ervaren.

Zijn compagnon Micha Vermaat stelt dat er hele grote behoefte bestaat aan instellingen als Zero & Sano die een brug vormen tussen een verslavingskliniek en de maatschappij.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen