Oude jongenspatronaat in Pey wordt plein

Print
Oude jongenspatronaat in Pey wordt plein

Het voormalige jongenspatronaat in Pey maakt plaats voor een plein. Afbeelding: Google Maps

Echt -

Het oude jongenspatronaat aan de Kerkstraat in Pey-Echt wordt een nostalgisch ingericht plein dat gebruikt kan worden voor evenementen en als parkeerplek.

De plannen staan in de gebiedsvisie die is opgesteld voor de kern Pey. Een tekort aan parkeerplaatsen vormt daar een groot probleem volgens de gemeente Echt-Susteren. Gezocht wordt dan ook naar allerhande manieren om de parkeerdruk te verlagen. Eerder werd al bekend dat door de verhuizing van handboogvereniging De Ster parkeerplekken kunnen worden gerealiseerd aan de Lisweg. Ook voor het patronaatsgebouw aan de Kerkstraat heeft de gemeente eenzelfde bestemming.

Bisdom

De gemeente voert gesprekken met het bisdom Roermond dat eigenaar is van het patronaatsgebouw. Het bisdom moet formeel nog een besluit nemen maar is volgens de gemeente in principe akkoord met de verkoop van het patronaat. Eerder kreeg de gemeente het naastgelegen gebouw in handen. De bedoeling is dat beide panden tegen de vlakte gaan. Alleen het deel van het patronaatsgebouw dat door scouting Maria Goretti wordt gebruikt, het voormalige meisjespatronaat, blijft staan. Dit deel is in gebruik als scoutinghome en is een paar jaar geleden door de vereniging gerenoveerd.

Budget

De ruimte die vrijkomt na de sloop wordt ingericht als nostalgisch plein. Dit zou gebruikt kunnen worden voor evenementen. Ook kan het dienen als parkeerterrein tijdens kerkdiensten of begrafenissen. De gemeente gaat hierover in het najaar in gesprek met de omwonenden.

Voor de aanleg van het plein en herinrichting van omliggende straten is een budget van 920.000 euro beschikbaar.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen