Heuvelland4daagse verwacht ruim 7.000 wandelaars

Print
Heuvelland4daagse verwacht ruim 7.000 wandelaars

Wandelen door het heuvelland. Afbeelding: Johannes Timmermans

Valkenburg / Berg / Walem / Houthem / IJzeren / Vilt / Sibbe / Oud-Valkenburg / Schin op Geul / Berg en Terblijt / Geulhem / Terblijt / Gronsveld / Eckelrade / Noorbeek / Mheer / Ulvend / Sint Geertruid / Cadier en Keer / Mesch / Oost-Maarland -

De wandelpaden rond Vilt en Berg en Terblijt vormen van 8 tot en met 11 augustus het decor voor de 32ste editie van de Heuvelland4daagse.

De organisatie verwacht ruim 7.000 wandelaars en heeft ook dit jaar weer vijf wandelroutes uitgezet van 7, 14, 21, 18 en 42 kilometer. Elke ochtend kan er vanaf 7 uur gestart worden bij café-zaal ’t Vöske in Berg en Terblijt.

Alle routes zijn gepijld en na elke 7 kilometer is er een rust- en verzorgingsplaats. De openingsceremonie op woensdag 7 augustus wordt opgeluisterd door Coriovallum Pipe Band uit Heerlen en dansgroep Oxygen uit Maastricht. Aansluitend is er een show met licht en geluid door Jonglissimo uit Oostenrijk én de groep Light Balance uit de Oekraïne.

Na elke wandeling kan er nagetafeld worden in het feestpaviljoen, waar gezorgd is voor muziek. Voor de jeugd (tot 15 jaar) en wandelaars aan de 7 kilometer route is er dit jaar een speciaal programma: op donderdag 8 en vrijdag 9 augustus wandelen zij tot aan de eerste rustplaats van de 14 kilometer, respectievelijk in Sibbe en Cadier en Keer en van daaruit worden zij teruggebracht met een huifkar. Zaterdag 10 augustus is er op de 7 kilometer route een speur- en spellentocht. Op zondag 11 augustus is er rond en nabij de rustplaats een behendigheidsparcours.

Inschrijven kan via de website www.heuvelland4daagse.nl of ter plekke in het startlokaal bij ’t Vöske in Berg en Terblijt op woensdag 7 augustus tussen 13.00 en 17.00 uur en donderdag 8 augustus vóór de start tussen 07.00 en 12.00 uur. Op deze website is ook alle andere informatie vermeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →