Klopjacht leidt tot arrestatie van verdachte dodelijke steekpartij

Print

Dodelijke steekpartij Kerkrade. Video: Track 88

Kerkrade / Heerlen -

Na een klopjacht door Parkstad heeft de politie in Heerlen de man gearresteerd die wordt verdacht van het doodsteken van een vrouw, eerder op de woensdagmiddag in Kerkrade.

De steekpartij gebeurde rond kwart over één op de Erensteinerstraat.

Lees ook: Vrouw op straat doodgestoken in Kerkrade, politie zoekt gevluchte dader

Volgens een getuige was de vrouw op straat door een man in haar keel gestoken. Het slachtoffer overleed korte tijd later.

Helikopter

De politie zette onder meer een helikopter in bij de zoektocht naar de man. Ook werden honden ingezet en kwam er assistentie van de Duitse politie.

Bekijk video: Arrestatieteam overmeestert verdachte dodelijke steekpartij Kerkrade

Nadat de politie een Burgernetbericht had verspreid kwamen er veel tips over de mogelijke verblijfplaats van de gezocht man. Uiteindelijk kon hij in Heerlen worden opgepakt.

Het steekincident gebeurde op klaarlichte dag waardoor er meerdere getuigen waren. Zij worden als ze willen in contact gebracht met slachtofferhulp, meldt de politie.

Aanleiding

De aanleiding voor de steekpartij wordt onderzocht. Verder bekijkt de politie wat precies de relatie was tussen de verdachte en het slachtoffer.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen