Rico Verhoeven weer in de ring tegen Badr Hari

Print
Rico Verhoeven weer in de ring tegen Badr Hari

Badr Hari en Rico Verhoeven oog in oog vlak voor hun eerste gevecht in december 2016. Afbeelding: ANP

Er lijkt geen twijfel meer te zijn: Rico Verhoeven en Badr Hari gaan voor de tweede keer met elkaar in gevecht.

Kickboksorganisatie Glory twitterde woensdag een grote Romeinse 2, doelend op een tweede ontmoeting tussen de twee kemphanen. Dinsdag plaatsten beide vechtsporters zelf ook al berichten op Instagram die suggereren dat ze elkaar weer te lijf zullen gaan. Bronnen in de vechtsportwereld melden dat het rond is.

Een exacte datum is nog niet bekend gemaakt, maar het wordt vrijwel zeker december. Badr Hari’s schorsing van negentien maanden (vanwege dopinggebruik) is dan voorbij en Rico gaf in mei aan dat zijn eerstvolgende gevecht hoe dan ook tegen Hari moet zijn. En liefst meteen in december omdat hij anders dit jaar helemaal niet in actie komt.

Gelredome

Bronnen in de kickbokswereld melden dat stadion de Gelredome in Arnhem de beste kans maakt als locatie voor het gevecht. Gelredome-directeur Hèrald van de Bunt wil dat bevestigen noch ontkennen. Wel zegt hij er glimlachend bij ‘dat het wel degelijk in de Gelredome zou kunnen’. ,,De sport heeft zichzelf de afgelopen jaren schoongemaakt en als je nu naar de tv kijkt, zie je dat er geen criminelen naartoe gaan.’’

Onder de grote Romeinse 2 die Glory eerder woensdag twitterde, staat de tekst ‘Unfinished business’. Badr en Rico stonden in december 2016 al tegenover elkaar maar dat gevecht eindigde onbevredigend met een blessure voor Hari. Gelijk na het gevecht daagde Rico Badr uit voor een rematch.

De tweet van Glory volgt een dag nadat Rico en Badr dinsdag ook al suggestieve berichten op Instagram plaatsten. Rico zei op zijn account ‘Ik maak altijd af wat ik ben begonnen, let op mijn woorden’ (maar dan in het Engels). Badr antwoordde met ‘Je tijd is op’ bij een foto van hemzelf tegenover een kickbokser die haast zeker Rico is.

Dit bericht bekijken op Instagram

I always finish what I start.....mark my words!

Een bericht gedeeld door Rico Verhoeven (@ricoverhoeven) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Time's up...

Een bericht gedeeld door Badr Hari (@badrhariofficial) op

Bijtekenen

Dat een nieuw gevecht tussen beide kemphanen er hoe dan ook zou komen, leek zeker nadat Rico Verhoeven (de titelhouder van Glory) in mei zei dat hij alleen zou bijtekenen bij Glory als hij eerst tegen Badr Hari zou mogen vechten. Rico heeft al sinds begin van dit jaar geen contract meer bij Glory, de organisatie die de beste kickboksers onder contract heeft.

Lees ook: Rico Verhoeven eist gevecht met Badr Hari

De strijd tussen Rico (30) en Badr (34) is al jaren omgeven met veel spanning. Badr Hari gold zo’n tien jaar geleden als dé grote ster in het kickboksen. Maar al sinds 2012 wordt zijn sportloopbaan overschaduwd door gevechten met justitie vanwege mishandelingen. Af en toe maakt hij een comeback in het kickboksen, maar zelden met echt succes. Desondanks is zijn talent onmiskenbaar, áls hij zich weet op te laden. In december wordt Badr 35 jaar.

Het eerste gevecht tussen Hari en Verhoeven vond eind 2016 plaats in het Duitse Oberhausen. Toen overigens, stond er behalve de eer (en geld) niets op het spel en was een gevecht van drie ronden afgesproken. Hari begon sterk, maar toen het gevecht in ronde twee kantelde, moest hij met een armblessure opgeven. Een anticlimax die een herkansing vereist. En die komt er nu.