Video: Geldtransport verliest cash: enorme chaos door graaiende automobilisten

Print

Automobilisten rapen geld van snelweg. Video: De Limburger/Twitter

Op een snelweg in de Amerikaanse staat Georgia is een enorme chaos ontstaan nadat een geldtransportbusje grote hoeveelheden cash was verloren. Op beelden van het incident, die massaal op sociale media werden gedeeld, is te zien hoe tientallen automobilisten de ronddwarrelende biljetten bijeen graaien en in hun zakken proppen.

De politie heeft al laten weten de filmpjes nauwkeurig te gaan scannen op de identiteit van de betrokkenen. Als bekend is wie een raper is, krijgt hij of zij hoe dan ook bezoek van de politie met het dringende verzoek het geld direct terug te geven. Probleem is echter dat op de beelden niet te zien is hoeveel geld automobilisten pakten. ,,Hoe groot de verleiding ook mag zijn om geld te pakken dat op straat ligt, het is en blijft diefstal”, aldus de politie op Twitter.

Rijkdom vergaren

De geldstorm vond dinsdag plaats in de plaats Dunwoody bij Atlanta. Halverwege de avond kwamen bij de politie telefonische meldingen binnen met de mededeling dat een groot aantal bankbiljetten over snelweg I-285 dwarrelde. En ook dat tientallen auto’s waren gestopt waarvan de bestuurders als gekken, bloedfanatiek en met een brede grijns over het asfalt renden om in korte tijd wat rijkdom te vergaren.

Volgens de politie was een patrouillewagen snel terplaatse. Het personeel van de gepantserde geldwagen zou hebben verklaard dat een zijdeur plotseling was opgegaan tijdens het rijden. Daardoor zouden een paar dozen met geld op het wegdek zijn gevallen en opengesprongen. De agenten hebben volgens Amerikaanse media, samen met de inzittenden van het transport, nog een paar honderd dollar kunnen oprapen. Maar het grootste deel bleek al meegenomen door toevallige passanten.

Tienduizenden dollars

Hoeveel geld weg is, is nog onduidelijk. Vermoedelijk gaat het om tienduizenden dollars. Hoewel een flinke smak geld ontbreekt, is de politie vooral blij dat er door alle hectiek op de altijd drukke snelweg geen ongelukken zijn ontstaan. De bestuurders van de geldtruck zijn niet aangehouden. Wel zullen ze binnenkort uitgebreid worden ondervraagd. Hetzelfde geldt voor de onderhoudsmonteurs die de geldwagens van de firma Gardaworld in beheer hebben.

Video: Geldtransport verliest cash: enorme chaos door graaiende automobilisten
De chaos was groot op de snelweg. Foto: Twitter