Hoofdsponsor van F1-team Haas haakt af

Print
Hoofdsponsor van F1-team Haas haakt af

Afbeelding: EPA

Het Amerikaanse Formule 1-team Haas is zijn hoofdsponsor kwijt. Enkele dagen voor de Grote Prijs van Groot-Brittannië maakte Rich Energy via een korte verklaring op Twitter bekend dat de Britse energiedrankfabrikant het contract heeft beëindigd. Volgens Rich Energy zijn de „slechte resultaten” van Haas daar de voornaamste reden voor. Op de achtergrond zouden echter ook financiële problemen meespelen in de beslissing van het bedrijf om weer uit de Formule 1 te stappen.

De excentrieke topman William Storey van Rich Energy riep begin dit jaar nog brutaal dat hij met Haas de aanval wilde openen op Red Bull, de renstal van Max Verstappen en op zakelijk gebied een concurrent van zijn bedrijf. „Ik bewonder Red Bull, ze doen goede zaken, maar we voelen dat wij een beter merk hebben”, zei Storey, bekend om zijn lange baard. „Nu we tegen ze gaan racen in de Formule 1, kunnen we echt gaan groeien.”

Red Bull verslaan

Enkele maanden later stapt Storey echter al weer uit de autosport. „We willen Red Bull verslaan, maar in Oostenrijk zaten we achter Williams en dat is onacceptabel. Al het politieke gedoe in de Formule 1 doet onze zaken ook geen goed. We wensen het team succes”, staat op het Twitteraccount van Rich Energy, dat onlangs voor de rechter werd gedaagd omdat het logo van het bedrijf wel heel erg lijkt op dat van een fietsenfabrikant.

Teambaas Günther Steiner van Haas, dat vooralsnog tegenvallend presteert, hield het bij een korte reactie. „Rich Energy is momenteel de titelsponsor van ons team. Ik kan verder niet reageren op de contractuele afspraken tussen beide partijen, omdat die vertrouwelijk zijn.”