Parkstad aan Zee biedt zomers programma voor kinderen uit armoedegezinnen

Print
Parkstad aan Zee biedt zomers programma voor kinderen uit armoedegezinnen

Deelnemende kinderen krijgen allerlei creatieve opdrachten. Afbeelding: Parkstad aan Zee

Kerkrade / Eygelshoven / Brunssum / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg -

De derde editie van Parkstad aan Zee, Editie Heerlen (PAZH) vindt plaats van 22 tot en met 25 juli in Zeezicht op de Schelsberg in Heerlen. Dit is een vakantieactiviteit voor kinderen van 10 tot 12 jaar (groep 7 en 8 van de basisschool) uit gezinnen die in armoede leven.

Deze kinderen kunnen zelden op vakantie en hebben vaak onvoldoende financiële middelen om gedurende het kalenderjaar deel te nemen aan buitenschoolse activiteiten, zoals muziek, sport, dans, toneel en theater. PAZH brengt de kinderen op een speelse manier in contact met de wereld van de kunstenaar, waarin spelen, fantasie en een andere kijk op de wereld centraal staan. De kunstenaars prikkelen de creativiteit van de kinderen.

Parkstad aan Zee vindt het belangrijk dat kinderen leren samenwerken. De kunstenaars hebben daarbij een sturende rol: ze helpen de kinderen vorm te geven aan hun dromen en ideeën. Een ander belangrijk doel is dat de kinderen nieuwe verbindingen aangaan, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe culturen leren kennen en vriendschappen sluiten.

Voor eten tijdens de week wordt gezorgd. Ouders van kinderen uit armoedegezinnen kunnen een vergoeding aanvragen via Stichting Leergeld Parkstad of het Jeugdcultuurfonds.

Zie voor meer informatie de Facebookpagina Parkstadaanzee of stuur een e-mail naar parkstadaanzee@hotmail.com