Rijbewijskeuring voor senioren in Maasbracht

Print
Rijbewijskeuring voor senioren in Maasbracht

Verleng tijdig uw rijbewijs. Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Maasbracht -

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor terecht bij de RijbewijskeuringsArts bij het Groene Kruis Maasbracht, aan de Zandkuilweg 2. De keuringen vinden plaats op 24 juli en vervolgens eens per maand.

Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. Wie lid is van Service van Envida (voorheen GroenekruisService) kan voor een afspraak contact opnemen met tel. 043-3690610. Leden van Meander eXtra dienen contact op te nemen met tel. 045-5748800. Niet-leden van beide organisaties dienen te bellen naar het landelijke afsprakenbureau, tel. 036-7200911. Zelf een datum reserveren kan via de website www.rijbewijskeuringsarts.nl

De tarieven zijn: rijbewijs B/E € 50,00, medisch, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 70,00. Leden van Envida, Meander eXtra en/of CNV/FNV/ouderenbonden krijgen € 10,00 korting. Voordat men naar de keuring gaat dient er eerst een Gezondheidsverklaring gekocht te worden. Deze is verkrijgbaar bij de gemeente en via internet op mijn.cbr.nl (inloggen met DigiD). Na beantwoording van een aantal vragen moet de Gezondheidsverklaring naar het CBR worden gestuurd. Het kan een aantal weken duren voordat men de papieren die de arts moet invullen thuisgestuurd krijgt van Het CBR. De verwerking en beoordeling door het CBR kan meerdere maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ruim van tevoren een afspraak te maken voor de keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn welkom in Maasbracht.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen