Wrakingsverzoek in zaak-Köksal afgewezen

Print
Wrakingsverzoek in zaak-Köksal afgewezen

Bloemen bij de plek waar Ömer Köksal op 1 november 2017 werd doodgeschoten. Afbeelding: De Limburger

Blerick / Roermond -

Het verzoek om alle rechters die de strafzaak over de moord op Ömer Köksal behandelen te wraken, is donderdag door de wrakingskamer van de rechtbank Limburg afgewezen.

Volgens de wrakingskamer is niet gebleken dat de rechters vooringenomen zijn. De rechters zullen daarom de inhoudelijke behandeling van de strafzaak voortzetten. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

Afgewezen

Advocaat Rob Nelisse van Jonathan B., één van de twee verdachten in de strafzaak, wraakte de drie rechters vorige maand. Hij deed dit omdat hij in de rechtszaal een getuigenverhoor wilde laten afspelen omdat de schriftelijke uitwerking daarvan niet zou kloppen. De rechtbank wees dit verzoek af.

Lees ook: Reconstructie: Ömer en de fatale ruzie

De wrakingskamer stelt dat het niet beluisteren van een geluidsopname tijdens een rechtszitting geen grond is voor wraking. Dat is volgens de wrakingskamer bepaald door de Hoge Raad.

In de strafzaak heeft Gianni Q. al bekend dat hij op 1 november 2017 in Blerick de fatale schoten op Ömer Köksal loste.

Lees ook: Familie doodgeschoten Ömer: ‘Onze lieve zoon raakte verwikkeld in ruzie van anderen’

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen