Beekdaelen wil bestaande kunstroutes in kernen koppelen

Print
Beekdaelen wil bestaande kunstroutes in kernen koppelen

Afbeelding: Peter Schols

Beekdaelen wil een kunstroute opzetten. Ook een evenementenkalender moet de fusiegemeente aantrekkelijker maken.

Hoe een nieuwe kunstroute eruit moet zien of georganiseerd dient te worden is nog niet duidelijk. De gemeente denkt aan het combineren van bestaande initiatieven. Die wil ze op de kaart zetten met een (digitale) evenementenkalender, waarin ook evenementen een plek moeten krijgen.

Verbinden

De drie gemeenten die opgingen in Beekdaelen hadden al kunstroutes, zoals de Spiegelroute (Onderbanken), KunstInSchinnen, het Rondje Watertoren in Schimmert en kunstroutes in Nuth en Wijnandsrade. De gemeente wil die met elkaar verbinden, ook middels bestaande en nieuwe wandel- en fietsroutes zoals de Beekdaelenroute en de Leisure Lane.

Verantwoordelijk wethouder John Essers (GroenLinks) gaat het project uitvoeren. De kunstroute is een van de ongeveer veertig projecten die de fusiegemeente de komende jaren gaat uitvoeren. Een deel daarvan is al in uitvoering, andere moeten nog starten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen