Sloop poortgebouw in Maastrichtse wijk Pottenberg

Print
Sloop poortgebouw in Maastrichtse wijk Pottenberg

Het poortgebouw in Pottenberg (Maastricht) wordt gesloopt. Afbeelding: Rob Oostwegel

Maastricht / Itteren -

Corporatie Woonpunt gaat het kenmerkende poortgebouw in de Maastrichtse wijk Pottenberg slopen. In 2021 komt er vervangende nieuwbouw, maar de winkels keren niet terug.

Over de sloop van het verouderde poortgebouw wordt al tien jaar gesproken. Nu is het definitief: de 52 appartementen en 14 winkels gaan in 2021 tegen de vlakte. De bewoners van het poortgebouw kunnen verhuizen naar seniorenappartementen aan de Hermelijn- en Tiecelijnstraat.

Op de plek van het poortgebouw komen 50 levensloopbestendige sociale woningen met lift. Een aantal ‘visuele kenmerken’ van het markante gebouw moeten in het nieuwe ontwerp terugkeren.

Volgens de détailhandelsvisie van de gemeente Maastricht mogen de winkels niet herbouwd worden. Woonpunt gaat met de winkeliers overleggen over alternatieven. Dat geldt ook voor een paar maatschappelijke instellingen als de Fietsbank.

Ook de mammoetflat in Pottenberg (44 appartementen) heeft zijn langste tijd gehad. Die sloopt Woonpunt in 2023 ten faveure van nieuwe woningen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen