Natuurhistorisch Museum presenteert ‘Een zomer vol walvis’

Print
Natuurhistorisch Museum presenteert ‘Een zomer vol walvis’

In de bijbehorende tentoonstelling Walvis – Vindplaats: Maastricht, maken bezoekers kennis met de prehistorische ‘ENCI-walvis’, zijn hedendaagse soortgenoten en de leefwereld van deze giganten. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht presenteert iedere woensdagmiddag tot en met 18 augustus een kinderactiviteit rond de tentoonstelling ‘Walvis’.

Op woensdag 17 juli is er de workshop ‘Hoe meet je een walvis?’. Een walvis is groot, dat weet iedereen. Maar hoe groot precies? Hoeveel dolfijnen passen er in een walvis? Hoeveel kwallen? Hoeveel krabben? In deze workshop onder leiding van Kumulusdocent Nicole Mulkens gaan de kinderen een sjabloon van een walvis vullen met tekeningen van allerlei zeedieren ‘op schaal’. Deze workshop die gehouden wordt van 14.00 tot 15.30 uur richt zich op kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar. Deelname kost 2,50 euro naast reguliere entree. Aanmelden kan via museum@maastricht.nl. De workshop wordt gehouden in het Natuurhistorisch Museum Maastricht, de Bosquetplein 6-7.

Alle informatie over ‘Een zomer vol walvis’ is te vinden op de website van het Natuurhistorisch Museum Maastricht www.nhmmaastricht.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen