Internationaal actief Heerlens bowlingbedrijf breidt uit op Avantis

Print
Internationaal actief Heerlens bowlingbedrijf breidt uit op Avantis

De nieuwbouw van Bowl-Easy op Avantis in Heerlen. Afbeelding: DeLimburger

Heerlen / Hoensbroek -

Het bedrijf Bowl-Easy, toeleverancier voor de bowlingindustrie, opent in september een nieuwe vestiging op Avantis in Heerlen.

De onderneming zit nu nog op bedrijventerrein C-Mill in Heerlen, maar heeft zich zodanig ontwikkeld dat uitbreiding noodzakelijk geworden is.

Bowl-Easy is in 2006 opgericht, maar grondlegger Peter Lenders is al sinds 1974 bezig met bowling. Als actieve sporter legde hij contacten met spelers in binnen- en buitenland. Lenders besloot in 1999 om ook zakelijk actief te worden in de bowlingwereld.

Zuid-Korea

Zijn bedrijf maakt niet alleen bowlingbanen, maar ook onderhoudsmachines. Bovendien levert het Heerlense bedrijf materiaal voor de bowlingindustrie en installeert het nieuwe en gebruikte banen. Bowl-Easy heeft klanten in meer dan vijftien landen. Deze en komende week komen klanten uit Zuid-Korea en Columbia naar Heerlen om zaken te doen.

De nieuwbouw op Avantis aan Rutherford is 1350 m2 vierkante meter groot en bevat onder meer een showroom en twee demonstratiebowlingbanen. De nieuwe locatie zal ook gebruikt worden voor educatiedoeleinden voor de bowlingexploitanten en hun medewerkers in geheel Europa. Verder dient het als logistiek uitgiftepunt.

Vacant

Businesspark Avantis, en ook het naastgelegen Trilandis, is de afgelopen tijd met name in trek bij bedrijven in de medisch-logistieke hoek. Volgens de Heerlense wethouder Martin de Beer (Economie) zijn ze beide bijna vol. Op Avantis is nog 18 hectare vacant, op Duits grondgebied. Trilandis heeft nog vier hectare in de aanbieding; daarover zijn al gesprekken gaande met een geïnteresseerde partij.

Rond en de jaren na de eeuwwisseling kenden de twee grensoverschrijdende bedrijventerrein nog een kwijnend bestaan. Met het aantrekken van de economie en het wijzigen van het bestemmingsplan kwam echter de vaart erin. De wijziging maakt het mogelijk dat meer soorten bedrijvigheid dan alleen hightech mogelijk zijn.