Odiliabedevaart in Sint Odiliënberg

Print
Odiliabedevaart in Sint Odiliënberg

De basiliek op de Kerkberg in Sint Odiliënberg. Afbeelding: Foto Bollen

Sint Odiliënberg -

In St. Odiliënberg wordt voor de parochie en pelgrims van elders de Odiliabedevaart gehouden. De jaarlijkse bedevaart vindt plaats op zondag 21 juli, Odiliazondag.

De H. Odilia van de Elzas wordt vanaf de dertiende eeuw vereerd op de Kerkberg. Dat deden de kanunniken van het Aartsbisdom Utrecht, dat deed de Orde van het H. Graf en daarna de bisschop van Roermond. Bij gelegenheid van de restauratie van de kerk in 1686 liet bisschop Cools niet alleen de relikwieën van de HH. Wiro, Plechelmus en Otgerus weer vanuit Roermond naar St. Odiliënberg overbrengen, maar tevens een relikwie van de H. Odilia van Keulen. Deze heiligen herkregen hun gezichtsvermogen en zijn daarom patrones van mensen met een oogziekte. Vele eeuwen wordt op de Kerkberg gebeden op voorspraak van de H. Odilia voor genezing van oogaandoeningen, maar ook om inzicht in moeilijke kwesties en roepingsvragen.

Het programma van de Odiliabedevaart start om 9.30 uur met een plechtige Hoogmis in de Basiliek van de H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus aan het Kerkplein 15 in St. Odiliënberg.

Meer informatie is hier te vinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen