Eerste integrale kind centrum in Eygelshoven

Print
Eerste integrale kind centrum in Eygelshoven

Spelen en ontmoeten zijn elementen van een IKC. Afbeelding: ING Image

Eygelshoven / Kerkrade -

Het eerste Integrale Kind Centrum (IKC) van Kerkrade begint in Eygelshoven. Op de eerste schooldag, maandag 19 augustus, wordt de naam feestelijk onthuld.

In het gebouw zijn momenteel peuteropvang Hummelhof, buitenschoolse opvang Vierpuntkom (Kinder Opvang Parkstad) en basisschool De Veldhof (Movare) gehuisvest. De komende jaren zal het centrum zich nog verder ontwikkelen en uitbreiden met kinderopvang.

Een IKC is een voorziening waarin organisaties als onderwijs, kinderopvang en welzijnswerk voor kinderen zijn gehuisvest. Het is voor kinderen van 0-12 jaar, dé plek waar ze kunnen leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten. Een IKC biedt kinderen een dagprogramma zo lang als zij willen deelnemen. Het vindt allemaal plaats op één locatie en is daardoor ook een nieuwe manier van werken voor alle medewerkers.

De afgelopen 2,5 jaar is achter de schermen al veel werk verzet over hoe het IKC er uit zal gaan zien. Door de projectgroep en de diverse werkgroepen is gewerkt aan een inhoudelijke visie. Door vanaf 19 augustus samen verder te gaan onder dezelfde naam en logo, willen de betrokken partijen laten zien dat opvang en onderwijs bij kinderen de beste voorbereiding is op de toekomst.

Bij het bedenken van een nieuwe naam en logo is de hulp ingeroepen van de ouders, kinderen, medewerkers en wijkbewoners.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen