Profielschets nieuwe burgemeester Brunssum vastgesteld

Print
Profielschets nieuwe burgemeester Brunssum vastgesteld

De aanbieding van de profielschets door waarnemend burgemeester Gerd Leers (r.) Afbeelding: Gemeente Brunssum

Brunssum -

In een extra raadsvergadering op woensdag 10 juli heeft de gemeenteraad van Brunssum, in aanwezigheid van gouverneur Theo Bovens, de profielschets voor de nieuwe burgemeester vastgesteld. Daarin staat beschreven wat de gemeente verwacht van de opvolger van waarnemer Gerd Leers.

De profielschets beschrijft de kwaliteiten en vaardigheden waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen en wordt gebruikt tijdens de sollicitatieprocedure om kandidaten te beoordelen. Burgers hebben sinds half mei gelegenheid gehad om via Facebook en e-mail te reageren op de voorlopige profielschets, die toen al door de gemeenteraad was opgesteld.

Brunssum zoekt vooral een burgemeester wiens ambtsperiode wordt gekenmerkt door: verbindend leiderschap, een open houding als kenmerk van een open cultuur, regio-oriëntatie waarin de belangen van Brunssum worden behartigd en alertheid, rechte rug en daadkracht met betrekking tot veiligheid en integriteit. De kandidaat die het beste past in het profiel, wordt straks door de gemeenteraad voorgedragen voor benoeming.

Gouverneur Bovens nam de profielschets in ontvangst en liet weten de sollicitatieprocedure op 19 augustus, na de zomervakantie, op te starten. Het is de bedoeling dat nog vóór het eind van het jaar bekend is wie de nieuwe burgemeester wordt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen