Tourspel rit 5: ‘Dat is lekker wakker worden zo’

Print
Tourspel rit 5: ‘Dat is lekker wakker worden zo’

Afbeelding: De Limburger

Peter van der Veen zag via een mailtje donderdagochtend pas dat hij winnaar was van etappe 5 in het Tourspel van De Limburger. ,,Dat is lekker wakker worden zo.”

Hij verzamelde als enige 171 punten in de heuvelachtige rit die werd gewonnen door Peter Sagan. Precies voor deze etappes had de man uit Apeldoorn zijn enige lijst samengesteld. Alberto Bettiol bleek in zijn geval net de onderscheidende factor ten opzichte van de rest. ,,Je moet mannen kiezen die in zo’n etappe mee kunnen zitten en sprinten voor plek tien tot vijftien. De vaste namen weet iedereen, maar het verschil wordt juist door de rest gemaakt. Dat vind ik wel leuk om te doen.”

De 29-jarige Van der Veen is een echte spelletjesfanaat. Hij vulde ongeveer vijftien lijstjes in op verschillende sites. Hij werd via een forum onder wielerliefhebbers getipt over het Tourspel van deze krant. ,,Des te leuker dat ik nu win.”

Vaak is hij langs de kant van de weg te vinden om naar het wielrennen te kijken. Ook bij het vrouwenwielrennen is hij te vinden. ,,Ik vind alles leuk. Vorige maand was ik nog bij het NK. Daar kennen ze me ook wel. Via Twitter ben ik vrij actief. Vrouwenwielrennen is ook wat kleiner.”

Hij won echter pas een keer eerder iets met een wielerspel. ,,Dat waren vrijkaarten voor de slotetappe. Ook leuk. Ik doe mee omdat ik een liefhebber ben, het geld is bijzaak.”

Ook hij kijkt uit naar de eerste aankomst bergop dondermiddag. Van der Veen verwacht een hevige strijd. ,,Vooraf was Bernal voor mij de favoriet. Samen met Fuglsang, maar die is gevallen. Ik denk dat de tijdsverschillen nu al groot gaan worden. Het is een hele zware klim.”