Belgische toerist beklimt berg van 1400 meter op haar slippers, reddingshelikopter in actie

Print
Belgische toerist beklimt berg van 1400 meter op haar slippers, reddingshelikopter in actie

Foto ter illustratie. Afbeelding: AD/Arie Kievit

Een Belgische wandelaarster is donderdag in de problemen geraakt op de Dent du Chat in de Franse Alpen. De vrouw maakte op haar slippers een wandeling naar de top van de berg, die bijna 1.400 meter hoog is. Het ging fout.

Reddingshelikopter Dragon 74 werd opgeroepen en steeg volgens de plaatselijke krant Le Dauphiné Libéré rond 16.30 uur op om de Belgische – een veertiger – te redden. Ze bleek haar enkel zwaar verstuikt te hebben toen ze aan de afdaling van de berg in de Savoie begonnen was. Ze sloeg haar voet om op een kei. De vrouw was samen met haar vriend.

Ziekenhuis

De reddingswerkers spalkten de voet van de vrouw en namen haar vervolgens mee in de helikopter. Die bracht haar naar het ziekenhuis van Chambéry, ten oosten van Lyon.

De hulpdiensten roepen na het incident wandelaars nog eens extra op om een aangepaste kledij en schoeisel te dragen als ze eropuit willen trekken in de Savoie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen