‘Van vlas tot linnen’ in Openluchtmuseum Eynderhoof

Print
‘Van vlas tot linnen’ in Openluchtmuseum Eynderhoof

De textielgroep van Eynderhoof demonstreert een eeuwenoud ambacht. Afbeelding: Openluchtmuseum Eynderhoof

Nederweert Eind -

Over de kunst van het maken van kleding houdt de textielgroep van Openluchtmuseum Eynderhoof zondag 21 juli een middag. Vlas en linnen staan deze middag centraal.

Vlas is, als basis voor linnen, een heel belangrijke grondstof voor de textielindustrie. Op Eynderhoof is ook dit jaar weer een vlasveld ingezaaid. Na de oogst van de vlas wordt de grondstof naar het museum vervoerd om daar verder bewerkt te worden. De textielgroep van het openluchtmuseum houdt een textielmiddag onder de noemer ‘van vlas tot linnen’. De bewerkingen die vlas moet ondergaan voordat er garen van gesponnen worden daarbij gedemonstreerd. Tot en met het garen dat uiteindelijk tot linnen wordt geweven om uiteindelijk tot kleding of gebruiksartikel verwerkt te worden. ook alle overige ambachten zijn in bedrijf. De muziek wordt deze middag verzorgd door Fer Hendrix.

Woensdag 24 juli is er een kindermiddag in Eynderhoof met handnijverheid voor meisjes en jongens (textiel en timmeren). Het museum aan het Milderspaat 1 in Nederweert-Eind is beide dagen open van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is hier te vinden.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen