Moordzaak Sjef Klee: deel vuurwapen en munitie aangetroffen in vijver

© Arnaud Nilwik

Tijdens de zoekactie van de politie in een vijver, vorige week in Treebeek, zijn onderdelen van een vuurwapen en munitie aangetroffen.

Redactie

De vijver werd doorzocht omdat er mogelijk bewijsmateriaal was terug te vinden dat verder zou helpen in het onderzoek naar de gewelddadige dood van Sjef Klee uit Heerlen.

Het lichaam van de 26-jarige Klee werd op zondag 10 september 1995 gevonden op het voormalig mijnbouwterrein aan de Wenckebachstraat in het Brunssumse Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Ondanks uitgebreid onderzoek is zijn dood nooit opgehelderd

Het is nog niet duidelijk of de gevonden voorwerpen in de vijver aan de Emmaweg in Treebeek verband hebben met de moordzaak. Het onderzoek is nog niet afgerond.

Lees ook: Nieuwe aanknopingspunten in cold case Sjef Klee na politieonderzoek op vijver

De aangetroffen voorwerpen zijn inmiddels veiliggesteld en zullen door technische medewerkers nader worden onderzocht. In het laboratorium wordt bekeken welke sporen er nog kunnen worden veiliggesteld.

Lees ook: Politie zoekt op vijver naar bewijsmateriaal voor moord Sjef Klee

Rechercheurs zullen onderzoeken wat er in de afgelopen jaren sinds september 1995 uit de betreffende vijver is opgevist door (magneet)vissers. Alle meldingen die bij de politie en gemeente bekend zijn worden onderzocht om duidelijk in beeld te krijgen welke zaken er allemaal boven water zijn gehaald.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal