Vlaai en muziek bij ’t Bakkes va Welte

Print
Vlaai en muziek bij ’t Bakkes va Welte

Landelijke taferelen. Afbeelding: ‘ t Bakkes

Heerlen / Hoensbroek -

Paul van Loo treedt zondag 21 juli op bij ‘t Bakkes va Welte, in de Loorenhof aan De Doom 5. Rond 15.00 uur wordt dan bovendien de Coriovallum Pipe Band verwacht voor een muzikaal bezoek. De poort gaat om 13.00 uur open en tot 17.00 uur kan van het Limburgs gebak worden gesmuld.

Deze dag wordt ook weer ‘t Weltesj Speltbroeëd naar eigen receptuur gebakken. De zeem (stroop) is op, maar de appelbomen hangen best vol dus voor komend jaar zal weer nieuwe zeem gemaakt worden. De door Anny en Frans gemaakte kersenjam is wel voorradig.

Sjanse

Er wordt verse vlaai van Limburgse Kollenberger speltbloem gebakken die betrokken wordt van de Weltermolen. De oven wordt gestookt met sjanse (takkenbossen voor niet Limburgers) die gemaakt zijn van snoeihout uit de hoogstamboomgaard de Loorenhof en van de wilgen rond de Weltervijver.

Op 21 juli is de Weltermolen ook open en kan bezichtigd worden. Rondleidingen zijn gratis. In de Weltermolen gemalen Kollenbergerspeltmeel en in de Commandeursmolen gemalen en gebuild speltbloem zijn dan te koop.

De volgende bakzondagen zijn 25 augustus, 22 september en 6 oktober.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen