Pachonik komt naar VVV, wachten op Wright

Print
Pachonik komt naar VVV, wachten op Wright

Foto ter illustratie Pro Shots, Toin Damen

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen -

VVV heeft Tobias Pachonik (24) voor drie jaar vastgelegd. De Koelclub maakte dat donderdagavond officieel.

De Duitse rechtsback werd een kleine maand geleden al gekeurd, zoals De Limburger toen al meldde, maar een financieel geschil met zijn voormalige club Carpi zorgde voor veel vertraging. VVV hoopt na Pachonik snel de volgende speler te presenteren: Haji Wright.

Pachonik stond eigenlijk tot de zomer van 2020 onder contract bij het Italiaanse Carpi dat afgelopen seizoen degradeerde naar de Serie C. Door die degradatie kon Pachonik vertrekken, maar moesten club en speler er wel nog financieel uit zien te komen.

Beoogd opvolger

Pachonik stond al met rugnummer 2 op de lijst voor de oefenwedstrijd tegen MVC’19, maar zijn naam moest op het laatste moment geschrapt worden, omdat Carpi nog steeds dwarszat. Nu is de Duitser dan eindelijk van VVV. Pachonik is de beoogde opvolger van Moreno Rutten die op zijn beurt naar Italië vertrok om in de serie B voor Crotone te gaan spelen. Waar Pachonik het rugnummer 2 krijgt ligt rugnummer 7 klaar voor Haji Wright, een lange centrumspits die ook aan de buitenkant kan spelen. Naar verluidt wordt Wright gehuurd van Schalke’04 waar hij tot medio 2020 onder contract staat.

Nog een aanvaller

VVV hoopt naast Wright nog een aanvaller te contracteren. Met Pachonik, Wright en de komst van een nog onbekende aanvaller is VVV zo goed als klaar op de transfermarkt. Het enige wat verder nog moet gebeuren is de verkoop van Tino-Sven Susic. De balvaardige middenvelder speelde al geen oefenwedstrijden meer mee, maar is inmiddels ook niet meer aanwezig bij de trainingen. Hij houdt zijn conditie op peil met zijn personal trainer in afwachting op een nieuwe club.

Voor Susic heeft VVV al langere tijd een vervanger in huis gehaald: middenvelder Richard Neudecker. VVV speelt zaterdag in het Duitse Gifhorn een oefenwedstrijd tegen Vfl Wolfsburg, de nummer zes van Duitsland. Daarna volgen er nog oefenduels tegen SV Straelen, FC Eindhoven en Panathinaikos voordat de competitie op 3 augustus begint met een thuisduel tegen RKC.