‘Franchisenemers moeten worden beschermd’

Print
‘Franchisenemers moeten worden beschermd’

Staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer Afbeelding: EPA

Franchisenemers moeten beter worden beschermd door de wet, dat zegt staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer tegen de Volkskrant. Keijzer stuurt vrijdag daarom een wet naar de Raad van State om de middenstanders meer te helpen.

Als franchisenemers nu een conflict hebben met het moederbedrijf, dan delven ze vaak het onderspit. De belangrijkste punten in de wet zijn dat een franchisenemer alle financiële informatie van het bedrijf krijgt voordat een contract wordt aangegaan en dat een ondernemer sneller een vergelijkbare winkel mag openen na het aflopen van het contract.

„Voor franchisegevers die op een heel nette manier met hun franchisenemers omgaan verandert in de praktijk weinig door deze wet”, zegt Keijzer in de krant.

Invloed

Franchisegevers maken zich grote zorgen, aldus de Volkskrant. De wet geeft franchisenemers grote invloed op het reilen en zeilen van het moederbedrijf en ondermijnt onze winkelketens, zeggen zij. Buitenlandse partijen zijn nog feller: deze wet kan de Nederlandse economie schaden en maakt het land minder aantrekkelijk voor buitenlandse investeerders, zegt de Amerikaanse Kamer van Koophandel.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen