Schotse fans zamelen geld in voor dochter en vrouw Fernando Ricksen: ‘Het is echt geweldig’

Print
Schotse fans zamelen geld in voor dochter en vrouw Fernando Ricksen: ‘Het is echt geweldig’

Veronika, Isabella en Fernando in het Schotse hospice. Afbeelding: De Limburger

Heerlen / Hoensbroek -

Veronika Ricksen (33), de vrouw van oud-voetballer Fernando Ricksen, luidde deze week in de krant The Scottish Sun de noodklok. De ex-vrouw van Ricksen, Graciela L’Ami, weigert een bedrag van ruim 413.000 euro te betalen terwijl de kosten voor Veronika zich opstapelen.

Veronika en dochter Isabella (7) wonen in Spanje en vliegen regelmatig heen en weer om de oud-voetballer die aan ALS leidt te bezoeken in een Schots hospice. Alleen begint het geldpotje aardig leeg te raken. ,,We vechten nog steeds voor het geld, omdat we helemaal niets hebben. Graciela weet niet hoe het voelt om iemand van wie je houdt te zien sterven voor je ogen. Het is verschrikkelijk”, zegt Veronika in The Scottish Sun.

Schotse fans hebben nu een crowdfundingactie opgestart om de vrouw van Fernando te helpen. De teller staat inmiddels op 2.500 euro. Veronika: ,,Het is echt geweldig. Ik kan mensen niet genoeg bedanken voor alle steun die ze ons hebben gegeven.”

‘Liefde en steun’

In 2013 maakte de oud-speler van onder meer Fortuna Sittard, AZ, Glasgow Rangers én Oranje bekend de dodelijke ziekte ALS te hebben. Hij zit sinds december 2018 in een hospice in Glasgow. Hij zit niet meer in een rolstoel, maar ligt in bed. Behalve zijn ogen kan Ricksen niets meer bewegen. In een eerder interview met De Limburger laat hij weten niet bang te zijn voor de dood. ,,Ik heb geen andere keus dan het te accepteren. Ik heb vrede met het einde. Een van de redenen om in Schotland te blijven, is de liefde en steun die ik hier van de mensen krijg.”

De Limburger was begin dit jaar op bezoek bij de Heerlenaar. Bekijk hier de video: