Jaarboek Echter Landj in teken van natuurgebied de Doort

Print
Jaarboek Echter Landj in teken van natuurgebied de Doort

In een kleurrijke uitgave wordt natuurgebied de Doort beschreven in het vijftiende jaarboek. Afbeelding: Heemkundekring Echter Landj

Echt -

Natuurgebied de Doort staat centraal in het vijftiende jaarboek van Heemkundekring Echter Landj dat eind dit jaar verschijnt. In het boek zoomen de auteurs in op de natuur en rijke cultuurhistorie van het gebied.

De Doort trekt jaarlijks veel belangstelling door de flora en fauna, maar voornamelijk door de boomkikkers. Bij veel Echtenaren staat het natuurgebied ook in het collectief geheugen gegrift als struin-, zwem-, schaats- en visplek. Of waar meegelift werd op het ‘leimtremke’. Over het natuurschoon is veel te vertellen. De menselijke invloed op het gebied is groot dankzij recreatie, gegraven poelen, reconstructie van de Middelsgraaf, wandelroutes en veel meer. Maar ook het verleden speelt een rol in het jaarboek, zoals het Slötje, hoeve de Horst, Juffrouw Zonder Kop, de kleigaten, de trambaan, kruisen en kapellen en de minder bekende en zichtbare oude Maasgeulen, rabatten en verdwenen boerderijen. Al deze aspecten van natuur en cultuur zijn samengebracht in een kleurrijke uitgave waarin de artikelen worden geïllustreerd met fotomateriaal en kaarten. Voorinschrijving kan tot 1 september via https://www.echterlandj.nl/. Leden van Heemkundekring Echter Landj en de Natuurhistorische Vereniging Pepijnsland betalen dan € 20,- en niet-leden € 24,-. Na deze datum kost het jaarboek € 28,-.