Venray blieft geen shishalounges binnen gemeentegrenzen

Print
Venray blieft geen shishalounges binnen gemeentegrenzen

Afbeelding: Getty Images/iStockphoto

Venray -

Venray heeft geen shishalounges, maar wil ze ook absoluut niet. Dat heeft de gemeente vastgelegd in haar nieuwe horecabeleid. De zaken waar bezoekers waterpijp kunnen roken veroorzaken volgens de gemeente bovengemiddeld vaak overlast.

Landelijk is er de afgelopen jaren het nodige te doen om het toenemend aantal barretjes waar waterpijp gerookt kan worden. Met name in de grote steden van Nederland neemt het aantal shishalounges rap toe en zijn er ook al talrijke incidenten geweest waardoor diverse zaken gedwongen werden hun deuren weer te sluiten.

Onderzoek

Die ervaringen zijn voor Venray een van de redenen om geen shishalounge in de gemeente te willen. „Onderzoek door een ambtenaar van de gemeente Ede maakt duidelijk dat er echt duidelijk veel meer gebeurt bij shishalounges. De politie heeft dat ons ook bevestigd”, aldus een woordvoerder van Venray.

Gezondheid

Andere reden voor Venray om de nieuwe horecasoort te weren is de risico’s op (brand)veiligheid en gezondheid. Volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is het roken van waterpijp namelijk niet zonder risico: het kan zelfs bij eenmalig gebruik leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Bij het roken van waterpijp komen er ook diverse andere schadelijke stoffen vrij.

Terrassen

Naast een ban op de shishalounge is er in het nieuwe horeca- en terrassenbeleid van de gemeente duidelijker vastgelegd wat wel en niet mag met terrassen tijdens evenementen. Zo moeten onder meer doorgangen voor het publiek en voor de hulpdiensten breed genoeg blijven en mogen terrasoverkappingen niet hinderlijk zijn of gevaar opleveren voor omliggende attracties of activiteiten.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen